Rușii aruncă în aer un drum aflat la granița dintre Ucraina, Rusia și Belarus, temându-se de o ofensivă (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele ruse de ocupaţie au aruncat în aer un drum aflat la granița Ucrainei cu Rusia și Belarus, în regiunea Cernihiv, a anunțat Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina.

Andri Demchenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina, a precizat că acest incident a avut loc pe 30 mai. Polițiștii de frontieră ucraineni au surprins momentul în care forţele ruse de ocupaţie au aruncat în aer drumul la granița Ucrainei cu Rusia și Belarus.

,,Ieri [30 mai], patrulele de frontieră ale Serviciului de Stat al Poliției de Frontieră din regiunea Cernihiv au înregistrat o explozie în timpul prânzului, care a avut loc la intersecția a trei țări. Ulterior, s-a stabilit că forţele ruse de ocupaţie au aruncat în aer un drum care leagă Cernihiv și Briansk", a declarat Andriy Demchenko pentru Ukrainska Pravda.

De asemenea, a adăugat el, în ultimele trei zile ruşii au început să arunce în aer mai multe drumuri, probabil temându-se că Ucraina va avansa pe teritoriul regiunii ruse Briansk.

Autorităţile de la Kiev clarifica situaţia, precizând că nu Ucraina este agresorul - țara noastră se apără pur și simplu și nu are nevoie de Briansk. 

Cel mai probabil, armata rusă a luat decizia de a bombarda mai multe drumuri aflate la graniţa granița Ucrainei cu Rusia și Belarus, după ce săptămână trecută mai multe grupuri de partizani ruşi anti-Putin au făcut o incursiune în localităţile Liubimovka (regiunea Briansk), Bezliudovka (regiunea Belgorod), Churovichi (regiunea Briansk).

La momentul respectiv, Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel