Ruşii ar fi doborât o dronă americană în Libia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata SUA consideră că o dronă americană neînarmată care a fost pierdută în apropierea capitalei Libiei, luna trecută, a fost doborâtă de forţele aeriene ruse și solicită restituirea epavei aeronavei, transmite Comandamentul SUA din Africa, potrivit Reuters.

Generalul armatei americane, Stephen Townsend, care conduce comandamentul din Africa, a declarat că după părerea sa operatorii forţelor aeriene la acea vreme „nu știau că era o aeronavă americană dirijată de la distanță atunci când au tras asupra ei".

„Dar ei știu cu siguranță cui aparține acum și refuză să-o returneze. Ei spun că nu știu unde se află, dar eu nu cred acest lucru", a declarat Townsend pentru Reuters, fără să ofere detalii, scrie mediafax.

O astfel de faptă ar sublinia rolul din ce în ce mai mare al Moscovei în națiunea bogată în energie, unde se presupune că mercenarii ruși intervin în numele comandantului Khalifa Haftar din estul Libiei în războiul civil din Libia.

Haftar a căutat să preia controlul capitalei Tripoli, deținută acum de Guvernul Acordului național (GNA) din Libia, recunoscut la nivel internaţional.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel