Rusia va monitoriza desfășurarea de rachete a SUA, înainte de elaborarea planului de apărare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a anunțat că Federația Rusă monitorizează defășurarea de rachete a Statelor Unite ale Americii.

Șoigu a precizat că este vorba despre rachete cu rază medie și scurtă de acțiune. Potrivit agenției de presă Tass, Șoigu a adăugat că Rusia va efectua o analiză profundă a potențialelor amenințări, analiză care are ca obiectiv perfecționarea Armatei Rusiei. În baza acestei analize, care va include și desfășurarea de rachete a SUA, Moscova va elabora planul de apărare pentru 2021-2025.

Ministrul rus al Apărării a mai anunțat că Forțele de Rachete Strategice Ruse trebuie să continue echiparea cu sistemele de rachete Avangard și Yars, în timp ce Marina va continua dezvoltarea și implementarea programului nuclear de submarine. 

Media rusă amintește că în luna decembrie ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a denunțat o posibilă desfășurare de rachete a SUA în regiunea Asia-Pacific, aroape de granițele Rusiei.

Amintim că tratatul nuclear (INF) dintre Rusia și SUA a fost denunțat de cele două părți. Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare interzicea utilizarea rachetelor cu capacitatea nucleară având o raza de acţiune intermediară cuprinsă între 500 şi 5.500 km.

CITEȘTE ȘI: US Army, detalii despre sistemele de rachete din Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel