Rusia va dota încă o regiune militară cu noile rachete hipersonice Kinzhal

Ionel Copcea |
Data publicării:

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 07.06.2021, citând surse din mediul militar, că Regiunea Militară Vest va fi întărită cu noile complexe de rachete hipersonice Kinzhal. Acestea urmează să fie livrate militarilor ruși din vestul țării pe măsură ce vor fi produse.

În prezent, este analizată problema locațiilor pentru noile complexe. Deocamdată, rachetele Kinzhal se află în serviciul de luptă numai în Regiunea Militară Sud. Însă, direcția strategică vest este considerată în acest moment una dintre zonele cu cea mai mare prioritate pentru dislocarea complexelor Kinzhal.

“Înainte de toate este vorba despre arme operativ-tactice, care pot afecta sau schimba situația din regiune, în punctele specifice în care pot fi întrebuințate. Acest lucru va crește potențialul de influențare a adversarului și poate juca un rol la nivel geopolitic. Asistăm la o creștere a eforturilor de creare a unor noi capabilități de luptă”, a declarat pentru Izvestia expertul militar Vladislav Shurygin.

Potrivit precizărilor sale, complexele de rachete hipersonice de la granițele occidentale vor reprezenta o amenințare serioasă pentru un potențial agresor, care va trebui să țină cont de acest factor.

Raza de acțiune a complexului Kinzhal poate ajunge, împreună cu platforma aeriană purtătoare, la aproximativ 2.000 de kilometri. Astfel, acesta reprezintă un element serios de descurajare strategică non-nucleară. Muniția poate manevra de-a lungul traiectoriei și este extrem de dificil de interceptat. Lovirea unei ținte care zboară la o viteză de 10 Mach și manevrează în timpul zborului reprezintă o misiune aproape imposibilă pentru sistemele actuale de apărare antiaeriană și antirachetă, a spus expertul militar Viktor Murakhosky.

La începutul anului 2021, comandantul trupelor Regiunii Militare Centru, Alexander Lapin, a informat despre planurile de dotare cu rachete hipersonice Kinzhal a Regimentului 712 Aviație de Vânătoare din Kansk. După cum a declarat acesta, militarii din centrul Rusiei vor primi noile rachete până în anul 2024.

Anterior, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, Valery Gherasimov, anunțase testarea avioanelor MiG-31K cu rachete Kinzhal în Regiunea Arctică. Acesta a precizat pentru Izvestia că noile sisteme de armamente vor fi desfășurate la Flota de Nord și în alte regiuni militare.

Comentariul autorului: Probabil, pentru dislocarea în vestul Rusiei a avioanelor MiG-31K dotate cu rachetele hipersonice H-47M2 Kinzhal va fi folosit aerodromul Khotilovo din Regiunea Tver. În prezent, pe acesta funcționează Regimentul 790 Aviație de Vânătoare aparținând Diviziei 105 Aviație Mixtă - Voronezh din cadrul Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Sankt Petersburg a Regiunii Militare Vest. Regimentul este structurat în mai multe escadrile de aviație (probabil patru), dotate cu avioane de vânătoare de tip MiG-31 și Su-27 în diverse versiuni.

Ținând cont de faptul că Regiunea Militară Sud dispune deja de o escadrilă de avioane MiG-31K dotate cu rachete hipersonice Kinzhal, iar reprezentanții ruși intenționează să desfășoare astfel de complexe și la Flota de Nord, probabil în Regiunea Murmansk, se poate aprecia că partea rusă intenționează să amplaseze aceste armamente de-a lungul întregii linii de contact cu NATO, pe tot flancul vestic.

După cum a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în luna februarie a acestui an, complexele de rachete hipersonice vor deveni baza forțelor de descurajare strategică non-nucleară.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel