Rusia urmăreşte activitatea distrugătorul american USS Ross în Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data publicării:

O navă rusă a Flotei Mării Negre a început să escorteze distrugătorul de rachete ghidate USS Ross, clasa Arleigh Burke, care a intrat în partea de sud-vest a Mării Negre , a declarat duminică un purtător de cuvânt al Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA), precizează Bulgarina Militari care citează postul TV al Ministerului ruşi al Apărării, TV Zvezda.

Nava mică purtătoare de rachete Vysny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început monitorizarea distrugătorului american. Aceasta va asigura controlul asupra acțiunilor navei americane, pe timpul prezenței acesteia în Marea Neagră.

Cu o lună în urmă, fregata Amiral Essen alături de navele de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuyevo au urmărit activitatea distrugătorului american USS Porter (DDG-78), care au intrat în apele internaţionale din Marea Neagră, potrivit TASS.

Potrivit comandamentului european și african al Forțelor armate ale SUA, motivul apariției distrugătorului american în Marea Neagră este „asigurarea securității în regiune" și „interacțiunea cu aliații SUA".

„USS Ross își începe tranzitul spre nordul Mării Negre pentru a efectua operațiuni de securitate maritimă cu parteneri și aliați. Aceasta este a opta oară în acest an, când nava US Navy se află în Marea Neagră", a transmis US Navy.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel