Distrugătorul USS Ross se află în Marea Neagră

Eduard Pascu / 15 dec 2019 / 10:45

Comanda europeană și africană a forțelor armate americane a anunțat trimiterea distrugătorului lor de tip „Arly Burke” în Marea Neagră. Vorbim despre distrugătorul „USS Ross”, care este înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, rachete anti-submarine, precum și sisteme de apărare aeriană, transmite avia.pro.

Potrivit comandamentului european și african al Forțelor armate ale SUA, motivul apariției distrugătorului american în Marea Neagră este „asigurarea securității în regiune” și „interacțiunea cu aliații SUA”.

USS Ross își începe tranzitul spre nordul Mării Negre pentru a efectua operațiuni de securitate maritimă cu parteneri și aliați. Aceasta este a opta oară în acest an, când nava US Navy se află în Marea Neagră", a transmis US Navy.

Rusia este impacientată fiindcă nu știe încotro se îndreaptă distrugătorul ."Ar trebui clarificat faptul că orice exerciții planificate de US Navy în Marea Neagră nu au fost raportate anterior și momentan nu se știe cu exactitate unde va ajunge nava de război americană care, potrivit datelor preliminare, poate ajunge fie în Ucraina, fie în Georgia", mai arată avia.pro.

vezi și: Marea Neagră: Bulgaria acceptă ca NATO să folosească portul Varna pentru coordonarea forțelor navale

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy