Rusia: Un MiG-31 prăbușit acum doi ani, lovit de o rachetă lansată de un alt avion

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion MiG-31, prăbușit în 2017, a fost lovit în timpul unei misiuni de antrenament, infromează presa din Rusia, la distanță de doi ani de la incident. 

Avionul MiG-31 s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament în Siberia. Incidentul a avut loc pe data de 26 aprilie 2017.

Ambii membri ai echipajului au reușit să se catapulteze înainte ca avionul să se prăbușească, iar un elicopter de căutare a intervenit imediat pentru salvarea piloților avionului MiG-31, potrivit Defense Blog. Piloții au supraviețuit accidentului.

După prăbușirea avionului, oficialii ruși au mușamalizat incidentul, nefiind oferite informații cu privire la cele întâmplate.

Dar la aproape doi ani distanță de la incident, agenția rusă de presă independentă Baza a publicat documente oficiale care relevă cauza prăbușirii: avionul a fost lovit din greșeală de o rachetă aer-aer R-33, lansată de un alt MiG-31 care participa la exercițiu.

Forțele Aeriene Rusești au refuzat să comenteze informația potrivit cărora avionul MiG-31, prăbușit în 2017, ar fi fost lovit din greșeală de un alt avion de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel