Ucraina prevestește că exploziile pe teritoriul Rusiei vor deveni din ce în ce mai frevente și eficace

Darius Muresan |
Data publicării:
Explozie la o facilitate militară din apropierea Moscovei. Photo: Captură video The Guardian @YouTube
Explozie la o facilitate militară din apropierea Moscovei. Photo: Captură video The Guardian @YouTube

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că exploziile în Rusia vor deveni mai frecvente, iar eficacitatea lor se va îmbunătăţi. 

"Desigur, vreau să spun că serviciile speciale ucrainene - atât Direcţia Principală de Informaţii (GUR), cât şi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) - au o reţea destul de eficientă în Rusia. Pot folosi această reţea. Cred că numărul unor astfel de incidente va creşte", a subliniat consilierul, într-un interviu acordat postului 24 Kanal, potrivit Rador.

În opinia lui Podoliak, incidentele cu "drone neidentificate" vor deveni mai frecvente în Rusia, iar în timp, eficienţa acestora se va îmbunătăţi.

"Este clar că acum se lucrează la sisteme de apărare antiaeriană, se studiază totul, au loc misiuni de recunoaştere şi, treptat, eficacitatea acestor lovituri va creşte", a adăugat Mihailo Podoliak.

Totodată, consilierul şefului Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev a subliniat că Ucraina nu luptă pe teritoriul Rusiei.

"Desigur, Rusia însăşi luptă pe teritoriul Rusiei. Se va autodistruge. În mod categoric. Noi putem doar să oferim servicii suplimentare de consultanţă oamenilor care vorbesc despre cum ar trebui să fie distrusă Rusia de către ruşii înşişi", a adăugat Podoliak.

Amintim că pe 9 august, în oraşul Serghiev Posad, la 70 de kilometri de Moscova, a avut loc o explozie la fabrica de echipamente optice Zagorsk, care produce dispozitive inclusiv pentru armata rusă.

Ruşii au raportat că explozia ar fi fost cauzată de o "încălcare a procesului tehnologic". Între timp, teritoriul uzinei a fost complet închis, accesul în zona respectivă fiind interzis. Presa rusă a relatat că peste 10 persoane au murit în urma exploziei de la fabrica Zagorsk, iar salvatorii au transmis că au descoperit 48 de fragmente de cadavre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel