Rusia trimite la fier vechi distrugătorul Kerci al flotei din Marea Neagră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a luat decizia că, începând din 2020, distrugătorul Kerci al Flotei ruse din Marea Neagră să fie dezafectat, potrivit unei surse aparținând Complexului Militar Industrial Rus, citată de agenţia de presă TASS. 

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.06.2019, citând o sursă aparținând Complexului Militar Industrial, că a fost luată decizia de începere a dezafectării, în anul 2020, a distrugătorului Kerci, Proiect 1134B, al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), potrivit BSMAP.

,,Lucrările practice de dezafectare a distrugătorului vor începe în anul 2020”, a declarat sursa pentru agenție, în cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului tehnico-militar internațional Armata-2019.

Potrivit precizărilor sale, “executantul lucrărilor va fi selectat prin concurs”.

Anterior s-a presupus că, în timpul reparării și modernizării crucișătorului Moscova, distrugătorul Kerci va deveni nava amiral a FRMN. Însă, în anul 2014, în sala mașinilor de pe distrugătorul Kerci a izbucnit un incendiu, care a scos nava din funcțiune. În anul 2015, distrugătorul a fost retras din componenta de luptă a FRMN.

Construcția distrugătorului Kerci a început în anul 1971. Nava a fost lansată la apă în 1972 și predată flotei în 1974.

Amintim că, autoritățile ruse trimit la fier vechi, din cauza lipsei de finanțare, şi crucișătoarele Proiect 1144, Amiral Ushakov și Amiral Lazarev, retrase de mult timp din serviciul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel