Rusia trimite la fier vechi două crucișătoare cu propulsie nucleară

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Navale al Federației Ruse, împreună cu compania de energie nucleară de stat Rosatom, au decis să anuleze modernizarea planificată a două crucișătoare cu propulsie nucleară, purtătoare de rachete, clasa Kirov, susține ziarul Izvestiya, citat de defence-blog.com.

Din cauza lipsei de finanțare, autoritățile ruse au decis să recicleze crucișătoarele Proiect 1144, Amiral Ushakov și Amiral Lazarev, retrase de mult timp din serviciul de luptă.

Pentru reciclarea celor două nave este planificată alocarea a 750 milioane de ruble (aproximativ 12 milioane dolari).

Rapide și puternice, navele din clasa Kirov au fost concepute pentru a distruge portavioanele nucleare americane, care pot amenința submarinele rusești și teritoriul Rusiei.

O misiune secundară a clasei Kirov a fost aceea de a perturba comerțul, mai precis aceea ce a reduce numeric întăririle americane și canadiene care ar fi trimise pe terenul de luptă din Europa.

În total, au fost construite patru nave: Amiral Ushakov, Amiral Lazarev, Amiral Nakhimov și Pyotr Velikiy. Acesta din urmă deservește în prezent Flota de Nord a Rusiei ca navă amiral. Crucișătorul din aceeași clasă, Admiral Nakhimov, se află în curs de modernizare și va reintra în serviciul marinei militare în anul 2021.

În 2014, conducerea Forțelor Armate ruse intenționa să modernizeze și să reintroducă în serviciul de luptă toate cele patru nave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel