Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini cu un avion rus care a transportat ajutor medical Italiei, în contextul pandemiei de COVID-19, sursă foto: TV Zvezda, publicația Ministerului Apărării de la Moscova
Imagini cu un avion rus care a transportat ajutor medical Italiei, în contextul pandemiei de COVID-19, sursă foto: TV Zvezda, publicația Ministerului Apărării de la Moscova

Rusia intenționează să trimită un avion cargo cu medicamente și echipamente medicale către Statele Unite ale Americii, în contextul pandemiei de COVID-19.

Informația a fost dată publicității de Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acesta a declarat agenției de presă Tass că un avion cargo cu echipamente medicale ar putea decola în cursul acestei seri din Rusia, către Statele Unite ale Americii.

Peskov a precizat că Rusia va trimite ajutor medical în Statele Unite în urma unei convorbiri telefonice între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Donald Trump. Discuția celor doi, potrivit Kremlinului, a avut loc în cursul zilei de ieri.

 

Putin se așteaptă ca SUA să întoarcă ajutorul dacă va fi necesar

 

„Fiind la curent cu situația gravă din America, în contextul epidemiei de noul coronavirus, Rusia a oferit ajutor medical și asistență Statelor Unite”, a precizat Peskov, pentru sursa citată.

Peskov a mai precizat că Vladimir Putin se așteaptă ca în cazul în care situația din Rusia va degenera, partea americană să întoarcă ajutorul, în cazul în care va fi nevoie. Kremlinul a mai vorbit despre „colaborare” în spiritul parteneriatului și al „ajutorului reciproc”. 

Amintim că Statele Unite se află în stare de urgență ca urmare a pandemiei de COVID-19. Washingtonul a confirmat 181.906 de cazuri, SUA fiind statul cu cele mai multe infecții la nivel global. Totodată, 3.655 de americani au decedat ca urmare a noului coronavirus, numărul explodând în ultimele 48 de ore.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel