Rusia: Transcriptul convorbirilor dintre Putin și Trump, numai cu acordul Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Kremlinul a anunţat luni că administraţia americană va fi obligată să obţină consimţământul Moscovei înainte de a publica transcriptul convorbirilor telefonice între Donald Trump şi Vladimir Putin, potrivit Reuters şi mass-media ruse.

Anunţul Moscovei survine în contextul în care preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, democratul Adam Schiff, a declarat în weekend că şi-ar dori să aibă acces la transcriptul convorbirilor telefonice între preşedintele american şi alţi lideri străini, între care şeful statului rus.

Invitat la NBC, Schiff a spus că aceste documente ar fi necesare pentru a stabili dacă Donald Trump a prejudiciat securitatea naţională în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Întrebat despre această propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia ar fi dispusă să discute acest aspect cu Washingtonul dacă administraţia americană i-ar 'trimite un semnal'. Dar, a adăugat el, astfel de dezvăluiri nu se potrivesc cu practicile diplomatice obişnuite.

'Desigur, publicarea lor este într-un fel posibilă numai printr-un acord între părţi', a insistat Peskov.

'Poate pentru a fi mai exact, practicile diplomatice nu vizează în general acest tip de publicare. Dacă americanii ne vor trimite anumite semnale, le vom discuta', a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

 Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, a lansat săptămâna trecută o anchetă formală de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump în vederea declanşării procedurii de destituire ("impeachment"), o premieră după ce Bill Clinton a fost acuzat în 1998 de sperjur şi obstrucţionarea justiţiei în cazul scandalului legat de stagiara Casei Albe, Monica Lewinsky.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel