Rusia testează Baltica și Marea Neagră. F-16 românești și Eurofighter britanice, misiuni de interceptare a unor ținte care se apropiau de spațiul aliat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronavele de luptă ale NATO care efectuează misiuni de poliție aeriană a spațiului aliat în zona Mării Baltice și a Mării Negre au fost testate de mai multe ori de către avioanele rusești.

Potrivit unui anunț al NATO, avioanele din cadrul misiunii Quick Reaction Alert staționate în zona Mării Baltice și a Mării Negre au fost ridicate de mai multe ori de la sol pentru a intercepta aeronave rusești care se apropiau de spațiul aliat.

NATO anunță că radarele alianței au identificat aceste aparate deasupra Mării Baltice și Mării Negre începând cu data de 26 aprilie. Centrele de Operaţii Aeriene Multinaţionale de la Uedem, Germania și Torrejon, Spania, au dat undă verde ca avioanele NATO să identifice și să intercepteze aeronavele rusești care se apropiau de spațiul aerian al alianței.

Sursa citată precizează că aeronave din Polonia, Danemarca, Franța și Spania au efectuat aceste misiuni sub egida Quick Reaction Alert, în timp ce în Marea Neagră aeronavele noastre și cele britanice au efectuat misiunile.

Aeronavele rusești nu au intrat în spațiul aerian al NATO iar interceptările au fost făcute respectând procedurile.

Precizăm că asemenea provocări din partea Federației Ruse au loc constant, însă ele s-au înmulțit odată cu tensiunile din Ucraina.

 

Eurofighter Typhoon britanice vor efectua poliție aeriană cu aeronavele F-16 românești deasupra țării noastre

 

Amintim că pe date de 8 aprilie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de certificare NATO a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii în vederea executării Serviciului de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Potrivit MApN, activitatea a avut loc în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace, a secretarului de stat în Ministerul italian al apărării, Giorgio Mulé, precum și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a comandantului Centrului de Operații Aeriene Multinaționale Torrejon, generalul-locotenent Fernando de la Cruz Caravaca, și a șefilor Forțelor Aeriene din Italia, Marea Britanie și România.

Evenimentul a inclus și o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care au participat aeronave aparţinând Forțelor Aeriene Britanice, Forțelor Aeriene Italiene, Forțelor Aeriene ale Statelor Unite și Forțelor Aeriene Române.

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021. Detașamentul britanic este format din aproximativ 150 de militari și aeronave Eurofighter Typhoon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel