Rusia, test cu rachete în apropierea exercițiului NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Marina Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Marina Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Marina militară rusă va efectua teste cu rachete în apele internaţionale ale Norvegiei în partea a doua a săptămânii.

Informația a fost publicată luni de oficiali norvegieni, testele Federației Ruse urmând să aibă loc în timp ce NATO desfăşoară în această perioadă în regatul scandinav cel mai amplu exerciţiu militar defensiv al său de după încheierea Războiului Rece, transmite dpa.

Conform unui purtător de cuvânt al agenţiei Avinor, care operează aeroporturile şi serviciile de navigaţie aeriană norvegiene, Rusia a informat despre aceste teste printr-un NOTAM, o înştiinţare către piloţi despre potenţiale riscuri de-a lungul rutei de zbor.

'Acesta este un mesaj de rutină astfel încât piloţii să poată decide să evite zona', a declarat purtătorul de cuvânt al Avinor, Erik Lodding, la postul public NRK.

Testele sunt programate să aibă loc de joi până sâmbătă, la vest de oraşele de coastă Kristiansund, Molde şi Alesund.

'Nu este nimic dramatic. Noi am luat la cunoştinţă şi vom urmări manevrele ruseşti', a afirmat ministrul norvegian al apărării, Frank Bakke-Jensen, într-o declaraţie pentru NRK.

Atât Avinor, cât şi ministrul apărării au precizat că Rusia a informat vineri Norvegia cu privire la aceste teste.

Exerciţiile NATO, denumite Trident Juncture, au început săptămâna trecută şi vor continua conform programului. La ele iau parte în jur de 50.000 de militari, 10.000 de vehicule şi peste 300 de avioane şi nave. Exerciţiile simulează un răspuns pe scară largă într-un scenariu de articol V al Tratatului de la Washington, de apărare a unui stat membru în faţa unui atac din partea unui stat agresor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel