Rusia susține că a crescut producția de muniţie de 12 ori față de anul trecut

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Depozitul de muniție de la Cobasna, Transnistria. Sursă foto: www.Stiri.md
Depozitul de muniție de la Cobasna, Transnistria. Sursă foto: www.Stiri.md

Rusia a afirmat luni că produce într-o singură lună mai multă muniţie ca în tot anul 2022 şi că a accelerat fabricarea de armament militar, în cea de-a 17-a lună a ofensivei sale din Ucraina.

Potrivit ministrului Industriei și Comerțului Denis Manturov, anul acesta producția de muniție și echipament militar a crescut de peste 12 ori.

"De la începutul anului, numeroase tipuri de arme şi echipamente militare speciale sunt produse în proporţii mult superioare celor de anul trecut", a dezvăluit vicepremierul rus responsabil cu apărarea, Denis Manturov, citat de agenţiile de presă ruse, relatează Agerpres.

"În ce priveşte muniţia, atingem deja un nivel la care livrările pentru o lună depăşesc totalul comenzilor de anul trecut", a adăugat Manturov, care este şi ministrul industriei.

Ne este prima dată când un oficial rus anunță producții record în domeniul industriei de apărare. Zilele trecute, cel mai important producător de vehicule blindate din Rusia - compania Uralvagonzavod - anunţa că producția de tancuri s-a triplat. De asemenea, Serghei Șoigu declara în luna mai că, raportat la începutul anului 2022, cantitatea de armament a crescut cu 170%  și „armele extrem de necesare” de șapte ori.

Conflictul din Ucraina se traduce printr-un mare consum de muniţie şi echipamente în ambele tabere, notează AFP. Dacă Rusia şi-a mobilizat industria de apărare, Ucraina primeşte la rândul ei un ajutor militar crucial din partea occidentalilor.

Săptămâna trecută, consilierul preşedinţiei ucrainene Mihailo Podoliak a declarat pentru France Presse că Kievul foloseşte zilnic "între 5.000 şi 10.000 de obuze de acelaşi tip".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel