Rusia susține că dronele sale vor fi invulnerabile mijloacelor de război electronic. Rostec ar dezvolta un sistem de navigație independent de satelit

Copcea Ionel |
Data publicării:
O dronă rusă Okhotnik S-70, zburând alături de un Su-57
O dronă rusă Okhotnik S-70, zburând alături de un Su-57

Serviciul de presă al corporației de stat Rostec din Federația Rusă a informat, pe 03.06.2022, că dronele rusești vor fi dotate cu un nou sistem de navigație, care este practic invulnerabil la mijloacele de război electronic. Lucrările la acesta sunt efectuate de specialiști ai grupului de companii Kalashnikov.

După cum au explicat reprezentanții corporației de stat, noul sistem de navigație nu depinde de sistemele actuale prin satelit, funcționând într-o buclă închisă, fără surse externe, ceea ce face ca drona să fie invulnerabilă față de mijloacele de război electronic ale adversarului. În plus, noul tip de navigație este cu un ordin de mărime mai precis decât navigația inerțială. Se precizează că pierderea de drone cu noul sistem de navigație se va reduce la cazuri izolate. Nu au fost furnizate alte detalii privind dezvoltarea sistemului de navigație.

“Noua realizare nu va mai depinde de navigația prin satelit și va fi implementată într-o buclă de control închisă. Acest lucru îi va permite dronei să reziste cu succes la războiul electronic, fiind imposibil ca cineva să preia controlul asupra unei astfel de drone”, a citat agenția de presă Tass dintr-un comunicat al Rostec.

 

Rușii se laudă că sistemul a fost deja testat

 

Anul trecut, holdingul KRET, care face parte, de asemenea, din Rostec, a dezvoltat un nou sistem de navigație inerțial, capabil să determine coordonatele și parametrii de mișcare, chiar și în absența oricărui reper. Implementarea orientării și determinării locației dronei are loc în raport cu o traiectorie sau țintă dată, inclusiv una aflată în mișcare. 

Sistemul s-a bazat pe evoluții care au fost utilizate anterior doar în industria aeronavelor și elicopterelor. S-a informat că noutatea fusese deja testată pe prototipuri de drone rusești și urma să fie instalată pe aparate de zbor fără pilot începând cu anul 2021.

Reprezentanții Rostec au informat că, în timpul testării pe prototipurile de drone, noul sistem de navigație a demonstrat o eficiență ridicată.

CITEȘTE ȘI: Dronă rusă Orlan-10 doborâtă e prezentată cu o sticlă de plastic pe post de rezervor. Rusiei îi va fi dificil să-și reînnoiască flota de Orlan-10

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel