Se pare că avem prima pierdere a unui Abrams în Ucraina (Foto/Video). Rusia susține că tancul M1 Abrams a fost distrus pe câmpul de luptă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unul dintre tancurile M1 Abrams furnizate Ucrainei de către SUA pare să fi suferit daune semnificative și pare să fie prima pierdere a unuia dintre aceste tancuri pe câmpul de luptă din Ucraina. Abia recent au început să apară dovezi că tancurile Abrams au intrat în sfârșit în luptă. Acest lucru vine, de asemenea, pe fondul îngrijorărilor legate de capacitatea forțelor armate ucrainene de a utiliza și repara aceste tancuri pe termen lung.

Imagini și înregistrări video care par să arate un ''Abrams ucrainean'' în flăcări au început să circule pe rețelele de socializare la începutul zilei de astăzi.

La momentul incidentului, se spune că tancul ar fi operat în apropierea orașului Avdiivka din regiunea Donetsk, în estul Ucrainei, pe care forțele rusești l-au preluat recent după luni de lupte grele, înregistrând pierderi semnificative. Oficialii americani au confirmat în septembrie anul trecut că 31 de tancuri M1 Abrams au fost livrate forțelor armate ucrainene.

Nu se știe ce ar fi putut fi folosit pentru a ataca tancul, ce s-a întâmplat cu echipajul acestuia și dacă forțele ucrainene au fost în măsură să îl recupereze sau dacă rușii se pregătesc să-l captureze de pe front, mai ales că Moscova oferă recompensă militarilor ruşi care distrus echipamente militare occidentale.

Citeşte şi: Ucraina desfășoară primele tancuri Abrams pe front, lângă Avdiivka (Foto/Video). Rușii au distrus deja primul M1150

O imagine realizată cu o dronă arată tancul Abrams după ce a fost atacat. Pe ecranul controler-ului portabil cu care este operata drona, se poate observa ca tancul a fost serios avariat iar în partea din spate este cuprins de flăcări. 

Nu știm în acest moment ce ar fi putut fi folosit pentru a ataca Abrams-ul ucrainean și există întotdeauna posibilitatea ca mai multe tipuri de muniție să fi fost folosite.

Tancurile rusești și ucrainene și alte vehicule blindate poartă acum în mod obișnuit o armură suplimentară de tip cușcă pe partea superioară a turelei și în jurul altor zone vitale pentru a respinge atacurile cu drone kamikaze.

În cazul de faţă,Abrams-ul nu avea o astfel de ''armură suplimentară improvizată''. Dispozitivele de bruiaj de război electronic anti-dronă montate pe vehicule devin, de asemenea, din ce în ce mai obișnuite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel