Ucraina desfășoară primele tancuri Abrams pe front, lângă Avdiivka (Foto/Video). Rușii au distrus deja primul M1150

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

La 23 februarie 2024, Brigada 47 Mecanizată Separată a Forțelor Armate Ucrainene a prezentat imagini cu prima desfășurare în luptă a tancului M1A1 Abrams. Acest eveniment marchează o etapă importantă după ce, în noiembrie 2022, atât soldații ucraineni, cât și oficialii americani au confirmat că toate cele 31 de tancuri Abrams donate Ucrainei au ajuns la destinație.

Colonelul Martin O'Donnell, purtătorul de cuvânt al Armatei SUA pentru Europa și Africa, a confirmat într-un interviu acordat la 16 octombrie 2023 pentru Vocea Americii, livrarea cu succes a celor 31 de tancuri M1A1 Abrams promise Ucrainei, împreună cu muniția și piesele de schimb esențiale.

Această îndeplinire a angajamentelor asumate de administrația Biden a fost precedată de un raport anterior, din 8 august 2023, care prognoza aceste livrări. Personalul ucrainean, care a urmat o pregătire alături de forțele americane în Germania, s-a întors în Ucraina complet pregătit să opereze tancurile nou achiziționate.

După cum reiese din cele mai recente imagini publicate pe reţele de socializare, militarii ucraineni folosesc deja tancuri americane Abrams în timpul luptelor efectuate în apropiere de oraşul Avdiivka. 

Brigada 47 Mecanizată a Forţelor Armate Ucrainene a prezentat unul dintre tacurile Abrams, pe 23 februarie, în timpul unui desfăşurări pe front.

În acelaşi timp, conform informațiilor împărtășite pe rețelele de socializare rusești la 23 februarie 2024, soldații ruși din Brigada 21 au luat recent la țintă un blindat M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), care utilizează un șasiu Abrams, furnizat de SUA, aparținând Brigăzii 47 Mecanizate a armatei ucrainene, în apropiere de Stepove, la nord de Avdiivka.

Detaliile privind nivelul pagubelor provocate vehiculului ABV rămân în continuare incerte, nefiind clar dacă soldații ruși au avariat sau distrus semnificativ vehiculul în timpul atacului sau dacă l-au țintit ulterior.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel