Rusia susține că a distrus două tancuri Leopard 2 lângă Kupiansk

Tanc Leopard 2 A4
Tanc Leopard 2 A4

Dacă e să dăm crezare armatei ruse, forțele de ocupație ar fi reușit să elimine două tancuri Leopard 2.

Unitățile grupului de luptă rus Zapad susțin că au respins șapte contraatacuri ale forțelor armate ucrainene în zona Kupiansk, eliminând două tancuri Leopard 2, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului de luptă Serghei Zibinski pentru TASS .

„Unitățile de infanterie motorizate ale Armatei a 6-a a Armatei Generale a Poporului, cu sprijinul artileriei, au respins cinci contraatacuri ale grupurilor de asalt ale brigăzilor 14 și 115 de asalt mecanizat și 95 amfibiu de lângă Lacul Limanski, precum și Sinkovka și Ivanivka. Inamicul a fost nevoit să se retragă în direcția sud și sud-vest”, a spus acesta.

În vecinătatea Zeglovka și Ternia, inamicul a mai făcut două încercări de contraatac, care au fost și ele respinse, a adăugat Zibinski. Echipa de artilerie autopropulsată Msta-S a eliminat un tanc Leopard 2 în apropierea localității Ternia, a spus el, precizând că pierderile armatei ucrainene s-au ridicat la „55 de soldați, două tancuri Leopard 2, două vehicule blindate de luptă M113, două mortiere și un tun D-20” .

Leopard 2 este un tanc de fabricație germană care se află în serviciul a numeroase armate încă de la sfârșitul anilor 70 și a suferit până acum mai multe modernizări majore.

De la începutul acestui an, diverse țări europene au anunțat că vor trimite în Ucraina tancuri Leopard 2. În total, partenerii Kievului au anunțat că vor fi trimise în Ucraina aproximativ 130 de astfel de tancuri. Cu toate acestea, numărul de tancuri moderne este sub necesarul Armatei ucrainene.

Săptămâna trecută, conform noului acord, aceste tancuri au fost reparate de Lituania și returnate în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel