Rusia: Statele din Balcani, supuse presiunilor NATO, împotriva dorinței cetățenilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Serghei Lavrov a acuzat faptul că anumite state baltice s-ar afla sub influența NATO, împotriva voinței cetățenilor lor.

Ministrul rus de Externe a lăudat în acest sens Serbia pe care o consideră principalul partener al Rusiei în regiune.

„În ceea ce privește încercările de a integra toate statele baltice în NATO, punctul de vedere negativ al Moscovei față de aceste eforturi distructive este cunoscut”, spune Lavrov, într-un interviu acordat ziarului Trud și citat de agenția de presă TASS.

„În acest sens salutăm linia responsabilă și suverană a Serbiei de a menține neutralitatea militară. Dar, din păcate, nu mulți vecini sunt capabili să reziste presiunii externe și, împotriva voinței majorității cetățenilor lor, se află pe orbita NATO care se folosește de subiectul securității”, a adăugat Lavrov.

Oficialul de la Kremlin a subliniat că Serbia rămâne principalul partener al Rusiei în regiune, cu toate că Moscova este deschisă la dezvoltarea realțiilor cu toate statele din regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel