Rusia spune că sistemul electoral al SUA e "nedemocratic și arhaic" și cere americanilor să treacă cu "demnitate peste momentele dramatice"

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
Foto: Capitoliul SUA, ocupat de susținătorii lui Trump, pe data de 6 ianuarie 2021
Foto: Capitoliul SUA, ocupat de susținătorii lui Trump, pe data de 6 ianuarie 2021

Moscova consideră evenimentele de la Washington DC din 6 ianuarie ca fiind parte din treburile interne ale Statelor Unite și dorește ca poporului american să treacă cu demnitate această perioadă dramatică a istoriei lor, a declarat joi reprezentantului oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.

"Aceasta este o afacere internă a Statelor Unite", a spus purtătorul de cuvânt al MAE rus. „În același timp, atragem atenția asupra faptului că sistemul electoral din Statele Unite este arhaic, nu respectă standardele democratice moderne, creând oportunități pentru numeroase încălcări, iar mass-media americană a devenit un instrument de luptă politică. Este motivul diviziunii în societate care se observă acum în Statele Unite", a subliniat Zaharova, potrivit agenției de presă Tass.

„Dorim ca poporul american să trăiască acest moment dramatic din propria istorie cu demnitate ", a adăugat Zakharova.

Democratul Joseph Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, conform cifrelor oficiale finale. Senatul și Camera Reprezentanților Congresului SUA au început pe 6 ianuarie o ședință comună pentru aprobarea rezultatelor alegerilor, dar a fost întreruptă câteva ore după ce susținătorii lui Trump au intrat în clădirea Capitolului, provocând distrugeri. Parlamentarii au reușit să se reunească din nou după ce forțele de ordine au evacuat protestatarii din Capitoliu. Biden a fost în cele din urmă confirmat câștigătorul alegerilor. Potrivit poliției, în timpul protestelor, patru persoane au fost ucise, peste 50 de persoane din rândul forțelor de ordine au fost rănite și peste 70 de protestatari au fost reținuți.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel