Rusia și-a alertat trupele din Kaliningrad. Manevre militare ca răspuns la întărirea dispozitivelor NATO din Polonia și statele baltice

Ionel Copcea |
Data publicării:
MRK Sovetsk, sursă foto: WeaponNews.com
MRK Sovetsk, sursă foto: WeaponNews.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 30.03.2022, în cadrul Flotei ruse din Marea  Baltică (FRMB) a început desfășurarea unui antrenament cu organele de conducere militară, marile unități și unități militare, în scopul verificării nivelului de pregătire pentru luptă. Acesta se desfășoară în Regiunea Kaliningrad.

“În timpul antrenamentului, organele de conducere militară, marile unități și unități militare vor desfășura activități de creștere a nivelului de pregătire pentru luptă, de ieșire a personalului și tehnicii militare în regim de urgență în raioanele de concentrare și de îndeplinire a misiunilor de instrucție”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

“Sub conducerea comandantului FRMB, Viceamiral Viktor Liina, vor fi executate activități de pregătire și conducere a marilor unități și unități militare, în timpul ducererii acțiunilor tactice”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Potrivit datelor furnizate de Statul major al FRMB, de la începutul antrenamentului, în Regiunea Kaliningrad au fost desfășurate cinci puncte de conducere, care desfășoară activități de conducere a trupelor subordonate și de cooperare cu statele majore al corpului de armată al FRMB și Regiunii Militare Vest.

La antrenamentul de comandament și stat major participă peste 1.500 de militari, precum și 80 de unități de tehnică militară și specială din cadrul FRMB.

 

Alertarea trupelor ruse din Kaliningrad, răspuns la întărirea dispozitivelor NATO din Polonia și statele baltice

 

Comentariul autorului: Pe fondul confruntărilor din Ucraina, NATO și-a întărit atât dispozitivele militare, cât și activitățile desfășurate în Regiunea Mării Baltice, respectiv în cele trei stat baltice și în Polonia.

Alertarea trupelor ruse din enclava Kaliningrad are loc în acest context, având ca scop menținerea unui nivel ridicat de pregătire pentru luptă a grupării de forțe întrunite din peninsulă.

Probabil, antrenamentul vizează exersarea procedurilor de reacție la o eventuală situație de criză creată în regiune.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel