Rusia se pregătește de testarea corvetei Aldar Tsydenzhapov

Eduard Pascu / 09 aug 2020 / 14:41

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că în curând va începe testarea corvetei din cadrul programului Proiect 20380, Aldar Tsydenzhapov, la șantierul naval Amur. Aceasta va intra în dotarea Flotei Pacificului.

Nava de război va intra în teste în Marea Japoniei unde îi vor fi verificate toate echipamentele, a mai spus Ministerul Apărării, transmite navyrecognition.com.  

Construcția corvetei Aldar Tsydenzhapov a început pe 22 iulie 2015 la șantierul naval Amur. În iunie 2020, nava a fost dusă pe un doc de transport către Vladivostok pentru o serie de încercări. Ea urmează să se alăture Flotei Pacificului până la sfârșitul anului 2020.

Corveteta are un deplasament de 1.800 de tone, o lungime de peste 100 de metri și atinge viteza maximă de 27 de noduri (50 km/h). Are o autonomie de 4.000 de mile. Echipajul navei este format din 99 de marinari.

Armamentul corvetei cuprinde sistemul de rachete antinavă „Uran”, sistemul de apărare aeriană „Redut” și sisteme de artilerie. De asemenea, este echipată cu radare moderne și echipamente pentru război electronic. Nava poate transporta un elicopter Ka-27PL.

Citește și: Corveta Graivoron va fi livrată Flotei Mării Negre a Rusiei la sfârșitul acestui an

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy