Corveta Graivoron va fi livrată Flotei Mării Negre a Rusiei la sfârșitul acestui an

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Corveta Graivoron cu rachete de croazieră Kalibr, va fi livrată Flotei Mării Negre până la sfârșitul anului 2020. 

Purtătorul de cuvânt al Marinei Ruse, căpitanul Igor Dygalo, citat de TASS a declarat că ultima corvetă a intrat miercuri în încercări.

"În timpul încercărilor de pe dig, specialiștii vor activa și vor verifica funcționarea sistemelor de bază ale navei și a unității sale principale de propulsie. Alături de operațiunile de pornire și amenajare, vor fi efectuate și lucrări pentru dotarea spațiilor destinate marinarilor. Constructorii intenționează să livreze corveta Graivoron către flota Mării Negre până la sfârșitul anului 2020, în conformitate cu calendarul prevăzut în contractul de stat ", a mai spus purtătorul de cuvânt.

După aceste teste, nava se va deplasa spre Novorossiysk pentru încercările pe mare și ulterior pentru alte teste efectuate de Marina Rusă.

Corveta Graivoron este a opta navă produsă din clasa Buyan-M. Navele de același tip Vyshny Volochyok, Orekhovo-Zuyevo și Ingushetia sunt deja operaționale în cadrul Flotei Mării Negre.

Citește și: Rusia a trimis două fregate, echipate cu rachete de croazieră Kalibr, în Marea Mediterană spre coasta Siriei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel