Rusia se laudă că va încerca dezvoltarea unui bombardier de generația a 6-a

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardiere rusești de generație viitoare, poză cu caracter descriptiv
Bombardiere rusești de generație viitoare, poză cu caracter descriptiv

Generalul Serghei Kobylash, unul din șefii Forțelor Aeriene ale Federației Ruse, afirmă în cadrul unui interviu că Rusia va dezvolta un bombardier de generația a 6-a.

Declarația a fost făcut în cadrul unui eveniment dedicat Forțelor Aeriene și a fost preluată de media din Rusia. Agenția rusă de știri Russia Today, condusă de propagandistul rus Dmitri Kiseliov, preia declarația generalului rus.

 

Bombardier de generația a 6-a, în două decenii, noua utopie rusă?

 

Acesta a subliniat, în contextul în care vorbea despre modernizarea Aviației ruse, că Moscova încearcă să dezvolte un bombardier de generația a 6-a până în 2040. Generalul rus nu a oferit mai multe informații.

Kobylash afirmă că Rusia investește în Forțele Aeriene nu doar prin lucrări de mentenanță la actualele avioane ci și prin proiecte noi. El a amintit modernizarea bombardierelor Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3 care va prelungi perioada în care aceste bombardiere vor rămâne în serviciul Rusiei.

Acesta a amintit și de programul PAK-DA, un viitor bombardier de generația a 5-a, subsonic, program la care se lucreză deja de mai bine de un deceniu. Acest nou bombardier va avea integrate rachete hipersonice și ar trebui să aibă o autonomie de 12.500 kilometri. Avionul ar urma să intre în serviciul Rusiei la finalul anilor 2020.

Rămâne totuși de văzut dacă chiar se va întâmpla acest lucru, și mai ales dacă Rusia va reuși să dezvolte un bombardier de generația a 6-a până în 2040.

CITEȘTE ȘI: De ce cedează tehnica militară a Rusiei. Avioane prăbușite, submarine scufundate și un portavion în flăcări

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel