Rusia, sacțiuni împotriva Ucrainei. Răzbunarea lui Putin. Președintele rus a semnat decretul

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care prevede introducerea unor sancțiuni împotriva Ucrainei.

Decretul prezidențial a fost publicat pe site-ul oficial al Kremlinului, potrivit UNIAN. Nu sunt specificate cu exactitate sancțiunile, deoarece ele încă nu au fost elaborate de guvernul. În orice caz este vorba de sancțiuni economice.

Potrivit documentului publicat de Kremlin, cauzele acestor sancțiuni sunt reprezentate de ”acțiunile neprietenoase” ale Ucrainei.

Decretul cu pricina vizează impunerea unor măsuri de natură economică împotriva unor cetățeni ucraineni și a unor companii care au sediu în țara vecină. Decretul a intrat în vigoare din ziua semnării.

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a izbucnit după ce Ucraina a asistat neputincioasă la anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, apoi la preluarea, la începutul lunii aprilie, de către manifestanți proruși, a unor clădiri oficiale în Donețk și Lugansk, în estul țării.

Începând din aprilie 2014, conflictul s-a soldat cu peste 10.000 de morți până acum: un bilanț uman pe care nimeni în Ucraina nu și l-a imaginat atunci când revolta proeuropeană din Maidan (Piața Independenței) a condus la plecarea președintelui prorus Viktor Ianukovici de la putere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel