Rusia respinge categoric eliberarea marinarilor ucraineni și a navelor capturate

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Kremlinul a declarat luni că ancheta şi procesul în cazul celor 24 de marinari ucraineni arestaţi de Rusia în strâmtoarea Kerci trebuie să fie finalizate, în pofida apelului făcut de un tribunal maritim internaţional în vederea eliberării lor, a relatat cotidianul Vedomosti.

La 25 noiembrie 2018, forţele navale ruse au capturat trei nave ucrainene şi echipajele lor în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, după ce au deschis focul asupra lor.

Tribunalul Internaţional pentru Dreptul Mării (ITLOS), ce are sediul la Hamburg, a anunţat că Rusia trebuie să elibereze imediat marinarii ucraineni şi că Moscova şi Kievul trebuie să se abţină de la orice acţiune care ar putea agrava acest diferend, a relatat Reuters.

După atacul asupra navelor ucrainene și capturarea marinarilor, „tribunalele" din Crimeea au decis plasarea sub arest a celor 24 de marinari ucraineni, din care trei au fost răniți în timpul atacului rușilor.

Marinarii ucraineni riscă în Rusia o condamnare de până la 6 ani de închisoare. În timpul interogatoriilor, toți cei 24 au declarat anchetatorilor FSB că se considera prizonieri de război.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel