Rusia, reacție după ce SUA au anunțat ”Forța Spațială”. Moscova semnalează „agravarea situației militare”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia va fi nevoită să ia măsuri reciproce şi asimetrice în replică la posibilele ameninţări ce rezultă din intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, a declarat sâmbătă un oficial al armatei ruse.

Potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, în particular decizia de a forma o Forţă Spaţială, creează premisele militarizării spaţiului cosmic.

"Toate aceste acţiuni ar putea duce la o agravare semnificativă a situaţiei militare şi politice, iar Rusia va trebui să răspundă emergenţei ameninţărilor militare cu măsuri similare şi asimetrice", a declarat Gherasimov, citat de grupul media rus Sputnik, controlat de Kremlin, la o conferinţă privind strategia apărării.

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care cerea Pentagonului să elaboreze un proiect de lege privind crearea Forţei Spaţiale a SUA, considerată de Casa Albă drept "un pas îndrăzneţ şi strategic către garantarea dominaţiei spaţiale americane". Pentagonul a anunţat vineri că a trimis Congresului proiectul său de lege prin care se creează o "forţă spaţială".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel