Rusia promite marinei sale militare 180 de noi nave de război

S.I. Catalin / 03 apr 2019 / 08:32

Marina militară rusă urmează să primească peste 180 de noi nave de război și alte tipuri de nave în următorii opt ani, a declarat miercuri Ministrul Apărării din Rusia, Generalul de Armată Serghei Shoigu, în cadrul unei întâlniri cu comandamentul forțelor armate ruse.

,,Vom începe întâlnirea de astăzi cu discuția referitoare la proiectul de program privind dezvoltarea marinei militare până în anul 2030. În conformitate cu programul de stat de înarmare pentru perioada 2018-2027, Marina va primi peste 180 de nave de război și alte vase ale unor noi Proiecte", a precizat Ministrul Apărării.

Numai în acest an, 15 nave de război și ambarcațiuni de luptă, precum și 20 de nave de logistică vor fi date în folosința marinei, potrivit agenției de știri TASS.

,,Aveți sarcina de a crea condiții moderne de acostare și suport pentru toate tipurile de submarine avansate care dispun de rachete Yasen și Borei, pentru fregate multifuncționale, nave de război dotate cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune și alte vapoare și vase", a continuat Ministrul rus al Apărării în aceeași ședință.

În acest scop, se desfășoară lucrări de reconstrucție a bazelor existente și de construire a unor noi baze, în special în Kaspiysk, pentru forțele flotei caspice, a afirmat domnul Shoigu.

Proiectul de program referitor la armament vizează atât reconstruirea locurilor de acostare și facilitățile de infrastructură inginerească, cât și optimizarea numărului de locuri de andocare, ceea ce va reduce considerabil cheltuielile legate de întreținerea acestora, a subliniat Shoygu.

,,Programul a fost elaborat pe baza fondurilor bugetare alocate Ministerului Apărării și nu va necesita alocări suplimentare", a subliniat ministrul apărării.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy