Rusia: Proiectul 22350. Generalul Alexandru Grumaz, despre caracteristicile noilor fregate: „Vor putea lovi orice punct din Europa”

Tudor Curtifan / 22 feb 2019 / 22:11
fregata rusa Amiral Makarov
fregata rusa Amiral Makarov

Generalul Alexandru Grumaz a discutat despre Marina Rusiei și proiectul 22350.

Într-un interviu acordat Radio România, generalul Grumaz a oferit informații despre noul tip de fregată a Rusiei și despre caracteristicile acesteia.

Generalul spune că noua grupare de forță va acționa în Marea Mediterană de la Baza navală Tartus din Siria și va avea în dotare inclusiv rachete Kalibr care sunt capabile „să lovească orice punct din Europa”. 

„Marina rusă a trecut la proiectul 22350. Este un nou tip de fregată, complet modernizată, care are câteva caracteristici, şi anume: este dotată cu noile rachete Poliment Redute, cu lansare verticală care acţionează asupra ţintelor, la o distanţă de 150 km şi la 30 km altitudine şi pot fi lansate de pe nave.

De asemenea au 16 rachete antinavă Mosquito şi bineînţeles tradiţionalul tun de 130. Au un sistem Medvedka 2 pentru interceptarea submarinelor şi a ţintelor subacvatice. Aceste noi fregate vor intra în dotarea Forţei Navale. Deocamdată una singură, dar vor intra în dotarea Forţelor navale din Marea Mediterană, începând cu 2020.

Chestiunea este că această grupare de forţe este cea care acţionează şi împotriva ţintelor din Marea Mediterană, deci se duc în Siria şi operează de la Baza navală Tartus. Bineînţeles sunt dotate inclusiv cu rachete Kalibr, care este o rachetă care bate în jur de 2.500 km. Cu aceste rachete din zona Mediterană poţi lovi orice punct din Europa”, a precizat generalul Grumaz, potrivit sursei citate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy