Rusia nu se potolește și continuă atacurile la gurile Dunării: Explozii nocturne, semnalate în portul Reni și orașul Chilia

Ionel Copcea |
Data publicării:
Atac asupra portului ucrainean Izmail, 3 septembrie 2023
Atac asupra portului ucrainean Izmail, 3 septembrie 2023

Potrivit presei rusești, în cursul nopții de marți spre miercuri, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o serie de atacuri asupra unor raioane din spatele dispozitivului militar al trupelor ucrainene, lovind o serie de obiective, inclusiv pe cele utilizate direct de regimul de la Kiev în scopuri militare.

Astfel, cu ajutorul dronelor de atac, au fost provocate noi lovituri asupra unor obiective din porturile dunărene Chilia și Reni din regiunea Odesa.

După cum a anunțat partea rusă, printre altele, au fost vizate o serie de depozite utilizate de Forțele Armate ale Ucrainei, inclusiv de combustibili, “care se aflau în spatele unui fel de ecran de infrastructură pentru transbordarea de diferite mărfuri”. Reprezentanții ruși consideră că acest lucru reprezintă o altă confirmare a faptului că regimul de la Kiev are nevoie de reluarea acordului privind cerealele, în primul rând, pentru importul masiv de arme și muniții.

Dronele rusești de tip Geran au atacat în cursul dimineții și obiective din capitala ucraineană Kiev. Mai multe explozii au fost semnalate în diverse raioane din localitate. În același timp, primarul Klitschko a anunțat și un atac cu rachete rusești asupra capitalei.

La ora 05:56, Klitschko a scris pe canalul său de Telegram: “La Kiev lucrează apărarea antiaeriană. Rămâneți în adăposturi! Rachetele încă sosesc în capitală”.

Conform ultimelor informații, rachetele rusești au fost lansate de bombardiere strategice de tip Tu-95MS. Se pare că acestea zboară către ținte din diferite regiuni controlate de regimul de la Kiev, inclusiv în Dnepropetrovsk, Cherkasî și în alte zone.

În cea mai mare parte a teritoriului Ucrainei continuă să fie în vigoare alertele aeriene. Deocamdată, nu a fost anunțată încheierea acestora.

Comentariul autorului: Noile atacuri asupra porturilor ucrainene de la gurile Dunării au loc la scurt timp după ce surse ucrainene au anunțat căderea unei drone rusești pe teritoriul României, fapt de riscă atragerea NATO în conflict.

Deși autoritățile române continuă să respingă o astfel de posibilitate, tot mai multe indicii merg în această direcție.

Având în vedere distanța foarte mică dintre porturile ucrainene și teritoriul României, nu este exclus ca anumite mijloace de lovire să cadă în mod accidental pe teritoriul românesc.

Sursa: topwar.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel