Rusia nu poate împiedica o ofensivă ucraineană în Donbas, dar o poate transforma într-o victorie rusească

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Soldat al Armatei Ucrainei, pe frontul din Donbas, estul țării. Sursă: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Foto: Soldat al Armatei Ucrainei, pe frontul din Donbas, estul țării. Sursă: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

În cadrul unui interviu acordat recent pentru portalul Ukraina.ru, politologul rus Gevorg Mirzayan a declarat că Rusia poate pune în aplicare un plan strategic, ce se va încheia cu o înfrângere completă a Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit precizărilor sale, tot ceea ce se întâmplă în țara vecină arată faptul că se pregătește o soluție militară la situația din Donbas. În regiune sunt aduși militari și tehnică de luptă, iar autoritățile ucrainene nu mai ascund faptul că nu vor respecta acordul de la Minsk.

În același timp, este evident faptul că Rusia nu va putea descuraja Ucraina de la punerea în aplicare a planurilor sale, dar va putea, fără îndoială, să oprească înaintarea Forțelor Armate ucrainene și “să forțeze agresorul la pace”.

CITEȘTE ȘI: Armistițiul a căzut. Cea mai sângeroasă zi pentru Armata Ucrainei în ultimii ani, după un atac al separatiștilor pro-ruși

“Nu putem împiedica o ofensivă a Ucrainei, dar o putem încheia cu o victorie a noastră. În plus, va fi o victorie exemplară și demonstrativă”, a spus Mirzayan.

Potrivit politologului, în cazul unei ofensive a Ucrainei în Donbas, trupele rusești nu trebuie să se oprească la granițele celor două republici. Rusia va avea astfel o șansă unică de a prelua controlul asupra regiunilor Mariupol și Odesa, pentru a stabili un coridor terestru către Transnistria.

Reprezentanții Rusiei consideră că în Transnistria “locuiesc cetățeni ruși care s-au trezit prinși între Ucraina și Moldova, neprietenoase față de statul rus”.

CITEȘTE ȘI: Noua strategia militară a Ucrainei se bazează pe lupta întregului popor și sprijinul NATO într-un război cu Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel