Rusia nu mai vrea să vândă armament pe dolari

Rusia ia în calcul să renunțe la plata în dolari în schimburile comerciale, vizat fiind și domeniul apărării, din cauza sancțiunile internaționale.

Rusia vrea ca în schimburile comerciale să înlocuiască plata în dolari  cu alte monede naţionale, respectiv rubla, yuanul sau dirhamul.

„Luăm în considerare posibilitatea unor reglementări în monedele naţionale. Este vorba de rupiile indiene, yuanii chinezeşti, dirhami, dar şi ruble", a declarat preşedintele agenţiei Rosoboronexport, Aleksandr Mikeev, citat de  Sputnik,  canalul de propagandă al Kremlinului.

Plăţile în dolari nu mai sunt posibile din cauza sancţiunilor occidentale, în special americane, iar această chestiune este discutată cu celelalte ţări. „Ei înţeleg această situaţie, deoarece sancţiunile nu vizează doar companii ruseşti, între care Rosoboronexport, dar şi pe partenerii noştri", a adăugat oficialul citat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel