Rusia, măsură după arestarea unui rus acuzat de spionaj

preşedintele Rusiei, Vladimir Putin
preşedintele Rusiei, Vladimir Putin

Rusia l-a convocat luni pe ambasadorul norvegian la Moscova pentru a protesta faţă de arestarea vineri pe aeroportul din Oslo a unui cetăţean rus acuzat de spionaj, acest din urmă invocând o "neînţelegere", relatează AFP.

Ambasadorului i s-a adus la cunoştinţă "protestul ferm" la Moscovei faţă de această arestare realizată pe baza unor acuzaţii "false" şi "absurde", a informat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Serviciul de securitate norvegian (PST) a anunţat duminică arestarea unui cetăţean rus, a cărui identitate nu a fost divulgată, suspectat de spionaj la un seminar parlamentar organizat joi şi vineri la Oslo.

 "Este de neînţeles"

Potrivit Moscovei, pe acest bărbat îl cheamă Bocikariov şi este colaborator al Consiliului Federaţiei, Camera superioară a parlamentului rus, fiind prezent în Norvegia la invitaţia Centrul European pentru Cercetare şi Documentare Parlamentară (CECDP).

El trebuia să ia parte la un seminar interparlamentar, cu invitaţi din 34 de ţări, pe tema digitalizării care s-a ţinut joi şi vineri la Storting, parlamentul norvegian.

"Acest eveniment era public (...) Este de neînţeles că simplul fapt că un reprezentant rus a asistat la acest seminar a dus la o asemenea provocare", a continuat ministerul rus care a promis o răspuns pe măsură.

 "Nu înţelege de ce este acuzat"

Cetăţeanul rus reţinut la Oslo a fost plasat luni în arest preventiv pentru două săptămâni, avocatul său declarând pentru AFP: "Clientul meu nu înţelege de ce este acuzat şi consideră că este vorba despre o neînţelegere".

În aprilie, un norvegian a fost arestat în Rusia sub acuzaţia de spionaj, reaminteşte France Presse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel