Rusia mai pierde un soldat în Siria. Militarul făcea parte din convoiul generalului Gladkikh

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria
Trupe ale Armatei Rusiei, angajate în conflictul din Siria

Rusia a mai pierdut un soldat în războiul din Siria. Militarul și-a pierdut viața după ce a fost rănit grav în urma atacului asupra convoiului militar în care se afla și generalul rus Vyacheslav Gladkikh.

Amintim că pe data de 18 august, general maior Vyacheslav Gladkikh din cadrul forțelor ruse dislocate în Siria a fost ucis în apropierea localității Deir Ez-Zor.

Acesta a decedat după ce un dispozitiv exploziv improvizat aflat pe marginea drumului a explodat lângă convoiul rus în apropierea câmpului petrolier At-Taym, la sud de Deir EzZor, în estul Siriei. Generalul rus a supraviețuit inițial exploziei, dar a decedat la scut timp din cauza rănilor pe care le-a suferit, incompatibile cu viața. Alți trei soldați au fost grav răniți în explozie.

CITEȘTE ȘI: Momentul în care generalul rus Gladkikh este ucis în Siria (Video)

Potrivit agenției de presă Tass, care citează surse medicale, unul dintre soldații răniți în incident a decedat în urmă cu câteva zile. E vorba despre sergentul Mihail Milshin care a fost grav rănit în urma exploziei din 18 august din Siria. Acesta a decedat într-un spital din Moscova, fiind în stare critică și conectat la aparate.

Intervenţia militară rusă, declanşată în septembrie 2015, a schimbat cursul războiului şi a permis Damascului să obţină victorii decisive, câştigând terenul pe care îl pierduse în faţa rebelilor şi jihadiştilor din gruparea Statul Islamic.

Kremlinul a recunoscut moartea a peste 120 de militari rusești în Siria de la începutul intervenției militare din septembrie 2015, pentru a ajuta regimul Assad să se menţină la putere. Cu toate acestea, decesele mercenarilor ruși, membrii ai companiei militare private (PMC) Wagner Group, nu sunt incluse în acest număr şi nu au fost recunoscute în mod oficial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel