Rusia izolată devine dependentă de Coreea de Nord, recunoaște fără să vrea propaganda Kremlinului

Vizita lui Serghei Șoigu în Coreea de Nord / Captură video, youtube
Vizita lui Serghei Șoigu în Coreea de Nord / Captură video, youtube

Vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, în Coreea de Nord a arătat izolarea Rusiei. Totuși, agenția de presă rusă extrem de pro-Kremlin RIA Novosti scrie că strânsa cooperare dintre cele două țări îngrozește Washingtonul și dă zece motive. Cu toate acestea, din analiză reiese un adevăr nedorit de Kremlin - în principal că Rusia nu are muniție și resurse umane și că depinde de ajutorul Coreei de Nord.

Analiza notează că o preocupare a SUA sunt stocurile mari de muniție ale Coreei de Nord, care sunt puse parțial la dispoziția Moscovei.

„Dacă țările NATO au ajuns cu stocurile de muniție la un nivel critic din cauza livrărilor către forțele armate ucrainene, atunci Coreea de Nord (RPDC) are un arsenal militar semnificativ. Pe cap de locuitor, este probabil una dintre cele mai mari din lume”, se arată într-o analiză RIA Novosti.

„Rezervele potențiale ale RPDC pot juca un rol semnificativ în confruntarea din Ucraina, care a căpătat caracterul unui război de uzură”, afirmă comentatorul.

Fără să vrea, analiza recunoaște o realitate pe care propaganda de la Kremlin încearcă să o ascundă: nici măcar Rusia nu are suficientă muniție pentru a putea duce un război de uzură la aceeași intensitate ca vara trecută, când consuma 50.000 de obuze pe zi.

 

Cel mai mare aliat al Moscovei

Analiza mai subliniază un avantaj - muniția nord-coreeană este de același calibru cu cea sovietică, deși admite că fiabilitatea cartuşelor și proiectilelor nord-coreene nu este tocmai cea mai mare.

Phenianul ar dispune de tehnologii avansate: „Republicile bananiere nu lansează sateliți, nu au submarine nucleare și nu fac rachete balistice”, se arată în analiză. Totuși, din moment ce vorbim de o calitate mediocră a unor elemente de bază din dotarea armatei, precum muniția de artilerie, rămâne întrebarea cum ar putea Coreea de Nord să producă echipamente de înaltă tehnologie.

Ria Novosti o citează pe sora lui Kim Jong-un și subliniază că Phenianul este cel mai mare aliat al Moscovei, ceea ce înseamnă o recunoaștere a situației fără precedent în care a ajuns Rusia - o țară izolată pe plan internațional, care se bazează pe sprijinul unor dictatori precum Kim sau Bashar Al-Asad.

Analiza menționează, de asemenea, că Rusia ar deveni de facto un furnizor de materii prime pentru Coreea de Nord, în schimbul armelor nord-coreenilor, chiar dacă orice export de muniție din RPDC reprezintă o încălcare a sancțiunilor Consiliului de Securitate al ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel