Rusia îşi întărește apărarea aeriană în regiunea Luhansk cu sisteme de rachete sol-aer Buk-M3

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele ruse de ocupație își consolidează apărarea aeriană în zonele ocupate temporar din regiunea Luhansk cu sisteme de rachete antiaeriene Buk-M3. Trebuie remarcat faptul că trupele ruse care staţionează în regiunea Luhansk se concentrează în prezent pe crearea unor noi poziţii defensive și pe amenajarea unor fortificaţii pentru a opri înaintarea forțelor armate ucrainene în adâncimea teritoriului ocupat.

Un lansator de rachete Buk-M3 a fost văzut pe străzile oraşului Kadiivka (fostul Stakhanov), din  regiunea Luhansk, în dimineața zilei de 28 noiembrie.

Din cauza pierderilor constante de sisteme de rachete antiaeriene în atacurilor cu rachete ale forțelor armate ucrainene apărare, rușii sunt nevoiți să desfășoare noi sisteme de apărare antiaeriană în teritoriile ocupate.

Sistemul de apărare aeriană cu rază medie de acțiune "Buk-M3" este conceput pentru a combate ținte aeriene, rachetele tactice balistice, rachete de croazieră și alte ținte aeriene.

De asemenea, armata rusă susţine că acest sistem de rachete poate fi folosit şi ca sistem cu raza lungă de acţiune pentru a lov țintele aflate sol sau pe mare. Sistemul "Buk-M3" a fost folosit de armata rusă începând cu anul 2016.

O nouă rachetă antiaeriană 9M317M a fost dezvoltată pentru complexul Buk-M3. Raza de acțiune a rachetei a fost de 70 km, iar înălțimea maximă la care poate fi doborât o ținta este de 35 km. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel