Rusia și Turcia, discuții pentru Su-35. Moscova confirmă dialogul cu Ankara

Tudor Curtifan / 30 sep 2019 / 18:13

Faptul că Rusia și Turcia poartă discuții privind achiziționarea avioanelor de vânătoare Sukhoi Su-35 nu mai reprezintă niciun secret.

Dimitri Shugaev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică din Rusia, a precizat într-un interviu acordat agenției de știri RIA că Rusia și Turcia poartă discuții despre o posibilă vânzare a avioanelor de vânătoare Su-35.

Întrebat despre detalii cu privire la această posibilă vânzare, Shugaev a precizat că vânzarea Su-35 este prioritară pentru Rusia, în timp ce Su-57 poate reprezenta o etapă următoare.

”Avem o interacțiune progresivă cu Turcia. Este prea devreme să vorbim despre un contract, dar studiem, sunt consultări organizate la nivelul specialiștilor și experților”, a mai precizat oficialul rus.

(w670)

Între timp, Turcia dă de înțeles că există posibilitatea ca Statele Unite să primească din nou Ankara în programul F-35. 

Amintim că, în iulie, Washingtonul a anunțat excluderea Turciei din programul F-35 după ce autoritățile de la Ankara au decis achiziționarea sistemelor rusești S-400. Potrivit SUA, sistemele S-400 nu sunt compatibile cu cele NATO și reprezintă o amenințare pentru programul F-35.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy