Rusia și Turcia, discuții pentru Su-35. Moscova confirmă dialogul cu Ankara

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Faptul că Rusia și Turcia poartă discuții privind achiziționarea avioanelor de vânătoare Sukhoi Su-35 nu mai reprezintă niciun secret.

Dimitri Shugaev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică din Rusia, a precizat într-un interviu acordat agenției de știri RIA că Rusia și Turcia poartă discuții despre o posibilă vânzare a avioanelor de vânătoare Su-35.

Întrebat despre detalii cu privire la această posibilă vânzare, Shugaev a precizat că vânzarea Su-35 este prioritară pentru Rusia, în timp ce Su-57 poate reprezenta o etapă următoare.

”Avem o interacțiune progresivă cu Turcia. Este prea devreme să vorbim despre un contract, dar studiem, sunt consultări organizate la nivelul specialiștilor și experților”, a mai precizat oficialul rus.

(w670)

Între timp, Turcia dă de înțeles că există posibilitatea ca Statele Unite să primească din nou Ankara în programul F-35. 

Amintim că, în iulie, Washingtonul a anunțat excluderea Turciei din programul F-35 după ce autoritățile de la Ankara au decis achiziționarea sistemelor rusești S-400. Potrivit SUA, sistemele S-400 nu sunt compatibile cu cele NATO și reprezintă o amenințare pentru programul F-35.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel