Rusia și Iranul vor desfășura exerciţii navale comune în Oceanul Indian

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia şi Iranul intenţionează să desfăşoare exerciţii navale comune în Oceanul Indian, a declarat luni ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, citat de agenţia rusă de presă TASS, potrivit Reuters

Ministrul iranian de Externe a declarat luni, în urma întrevederii cu omologul său rus, Sergei Lavrov, că Teheranul salută propunerea Rusiei de a asigura securitatea în regiunea Golfului Persic.

„În ceea ce priveşte securitatea din Golful Persic, punctele noastre de vedere sunt similare celor prezentate de Moscova. Încurajăm iniţiativa Rusiei pentru securitatea din Golful Persic", a precizat Javad Zarif, adăugând că exercițiile nu sunt orientate către nicio țară terță, ci au ca scopt îmbunatăţirea interoperabilităţii pentru menținerea securității în regiune.

Administraţia de la Teheran se aşteaptă ca Administraţia de la Moscova să ia măsuri concrete în această direcţie, a menționat ministrul de Externe iranian.

Iranul este pregătit să semneze un acord de non-agresiune cu ţările din regiune şi este în favoarea menţinerii libertăţii de navigare în Golful Persic.

„Din nefericire, americanii doresc să îşi trimită contingentul în regiune. Acest lucru va duce la escaladarea tensiunilor", a mai precizat Javad Zarif.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel