Rusia „exportă” T-90S Armatei Ucrainei și cimitirelor de tancuri ucrainene (Video). Versiunea de export a celui mai modern tanc rusesc e în mâinile Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni
Tanc rusesc T-90M Proryv capturat de ucraineni

Tancul rusesc T-90S e versiunea de export a celui mai modern tanc rusesc - exceptând T-14 Armata, aflat într-un număr infim în dotarea Armatei ruse. Pierderile mari de tehnică militară din Ucraina i-au obligat pe ruși să trimită pe front inclusiv această versiune destinată exclusiv exportului.

DefenseRomania a scris încă din toamna anului trecut că Rusia se confruntă cu epuizarea rezervelor de blindate, după luni de pierderi semnificative în Ucraina, astfel că Moscova a decis să redirecționeze către propriile forțe tancurile T-90S care erau inițial destinate clienților de export.

În varianta de export, T-90S, tancul a fost vândut, printre alții, către Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

Și, se pare, T-90S a căzut deja în mâna ucrainenilor. 

Pe internet au devenit virale imagini cu un tanc T-90S capturat de Armata Ucrainei. Tancul a fost capturat undeva în regiunea Herson. 

 

 

 

Dar pe lângă „exportul” de T-90S către Ucraina, Federația Rusă „exportă” această versiune și în cimitirele de tancuri ale Ucrainei. 

Tot în aceste zile Ukraine Weapons Tracker a prezentat un filmuleț în care se poate sesiza o versiune de T-90S distrusă în luptă. 

Imaginile sunt surprinse tot în Herson. 

Există confirmarea că până în prezent au fost distruse cel puțin două T-90S.

Tanc rusesc T-90S distrus în Herson, Ucraina de către Armata ucraineană:

 

 

 

T-90M - cea mai modernă versiune a T-90 aflată în dotarea Armatei ruse e și ea în mâinile Ucrainei

 

Amintim că în toamna anului trecut, militarii ucraineni au publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii cu un tanc T-90M pe care l-au capturat în regiunea Harkov. Se întâmpla în timpul retragerii forţelor ruse de ocupaţie.

Tancul Т-90М "Proryv" care a căzut în mâinile forțelor armate ucrainene se afla într-o stare tehnică destul de bună, cu excepţia senilor de pe partea stângă care par să lipsească.

Tancul fusese abandonat în timpul retragerii ruse.

 

Despre tancul T-90M, cel mai modern din dotarea forțelor armate ruse

 

2. Tanc T-90.... (drona-hero-t-90_34419900.jpg)

Tanc T-90. Sursă foto: UVision

Primul lot de tancuri modernizate T-90M Proryv/Breakthrough a intrat în dotarea forțele armate ruse în primăvara anului 2020. Astfel, T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment.

Modelul T-90M 2017, de asemenea, poreclit Proryv-3 este o variantă modernizată a versiunii de export a tancului principal de luptă T-90MS ( Main Battle Tank - MBT), dezvoltată și proiectată de compania rusă Uralvagonzavod.

Modelul T-90M 2017 este îmbunătățit în termeni de protecție, mobilitate și putere la foc. T-90M a fost testat de armata rusă în timpul exercițiului militar Zapad-2017 care a avut loc în perioada 14-20 septembrie 2017.

Primele livrări ale tancurilor T-90M „Proryv" către forţele armate ruse au început în luna aprilie 2020. Testele finale ale tancului principal de luptă T-90M Proryv-3 au fost efectuate cu succes în februarie 2020. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel