Rusia apelează la toate soluțiile. Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina

Tanc T-90. Sursă foto: UVision
Tanc T-90. Sursă foto: UVision

Războiul merge cum nu se poate mai prost pentru Rusia, care apelează, pe lângă echipamentele din epoca sovietică, și la arme destinate exportului.

Defence-Blog scrie că în ultimele zile, mai multe imagini au apărut pe rețelele de socializare, care susțin că o versiune de export a tancului T-90, a fost trimisă de Armata Rusă în Ucraina.

Rusia se confruntă cu epuizarea rezervelor de blindate, după șase luni de pierderi semnificative în Ucraina și se pare că a decis să redirecționeze către propriile forțe tancurile T-90S care erau inițial destinate clienților de export.

În varianta de export, T-90S, tancul a fost vândut, printre alții, către Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

 

 

După cum a menționat agenția de export de arme de stat rusă Rosoboronexport, T-90S este o versiune avansată a seriei T-90 de tancuri rusești, oferind putere de foc, mobilitate și protecție sporite și este proiectat pentru piața de export.

Se confirmă vizual că Rusia a pierdut în medie aproximativ șapte tancuri pe zi în primele 100 de zile ale războiului sângeros, iar numărul real este probabil mult mai mare. Potrivit Oryx Blog , condus de analiștii militari Stijn Mitzer și Joost Oliemans, Rusia a pierdut cel puțin 1200 de tancuri de când atacul neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei a început pe 24 februarie.

Pe baza acestor estimări, Rusia a pierdut un impresionant 40% din flota sa totală de tancuri operaționale.

Potrivit unor rapoarte, precum unul de la Forbes, Rusia păstrează mii de vehicule blindate vechi în depozite pe termen lung. Dar multe dintre ele nu mai sunt utilizabile.

O serie de tancuri T-62 din perioada Războiului Rece au fost deja văzute în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel