Rusia este deranjată de cooperarea militară dintre NATO şi Georgia

S.I. Catalin |
Data publicării:
Grigori Karasin
Grigori Karasin

Rusia consideră cooperarea militară a Georgiei cu NATO ca fiind un factor iritant pentru relațiile bilaterale, se arată în declarația Ministerului rus de Externe, după întâlnirea ministrului adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Grigori Karasin (foto) cu Zurab Abașidze, reprezentantul special al premierului Georgiei, care a avut loc la Praga, pe 1 octombrie.

„Karasin a menționat rolul destul de iritant pe care îl joacă Tbilisi în apropierea acestui bloc militar de  granițele Rusiei și a aliaților săi din Caucaz”, se arată în declaraţia MAE rus, citat de Pagina de Rusia.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a condamnat „declarațiile neprietenoase ale reprezentanților georgieni de rang înalt” care „influențează distructiv procesul reciproc avantajos al interacțiunii bilaterale”, fără a preciza ce fel de declarații se au în vedere.

Formatul ”Karasin-Abașidze” are în jur de șase ani – prima dată diplomaţii s-au întâlnit în decembrie 2012. De atunci, după întreruperea relațiilor diplomatice din 2008, aceste discuţii sunt singurul dialog direct între oficialii celor două țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel