Rusia e iritată și reacționează după ce SUA și Turcia au desfășurat manevre militare în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data publicării:
USS Porter, sursă foto: US Navy
USS Porter, sursă foto: US Navy

Flota a 6-a americană a anunțat mai devreme că navele de război americane și turce, susținute de două avioane de luptă turcești F-16, au efectuat exerciții comune în Marea Neagră. În acest context Rusia solicită Statelor Unite să ”oprească mișcările riscante”, a transmis miercuri ambasada rusă din SUA pe contul său de Twitter, comentând exercițiile US Navy în Marea Neagră.

"Facem apel către Armata Statelor Unite ale Americi să oprească mișcările riscante și să se ocupe de afacerile interne din apele teritoriale ale Statelor Unite. Pacea și securitatea Mării Negre nu trebuie periclitate de un factor extern", a subliniat aceasta, citat de TASS.

"Se pare că Flota a 6-a americană abia așteaptă să identifice un dușman în Marea Neagră. Căută cu disperare un pretext - acum găsit sub exercițiile militare - pentru creșterea prezenței în regiune", a menționat acesta.

Flota a 6-a americană a anunțat mai devreme că navele de război americane și turce, susținute de două avioane de luptă turcești F-16, au efectuat exerciții comune în Marea Neagră.

Ministerul rus de Externe a declarat în repetate rânduri că prezența militară a navelor de război ale națiunilor din afara regiunii în Marea Neagră nu poate promova stabilitatea în regiune. Statele Unite insistă că acționează în cadrul Convenției de la Montreux privind regimul strâmtorilor (Bosfor și Dardanele) și efectuează exerciții în apele internaționale.

Din partea americană la manevrele militare au participat distrugătoarele Donald Cook (DDG 75) și Porter (DDG 78), precum și un avion de patrulare antisubmarin P-8A. Turcia a fost reprezentată de fregatele Orucreis (F 245) și Turgutreis (F 241), de două avioane de vânătoare F-16 și un avion de cercetare.

Reamintim că și navele și aeronavele F-16 ale Forțelor Armate Române au participat la exerciții alături de distrugătoarele americane USS Donald Cook și USS Porter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel