Rusia discută vânzarea de armament nou împotriva dronelor partenerilor săi din Orientul Mijlociu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia va angaja discuţii cu partenerii săi din Orientul Mijlociu despre perspectivele furnizării de armament nou de combatere a dronelor, a declarat marţi Aleksandr Miheev, directorul general al principalul exportator de arme rus Rosoboronexport, citat de Interfax şi Reuters.

Moscova va propune partenerilor săi noi sisteme împotriva dronelor cu ocazia salonului aeronautic Dubai Airshow 2019, programat să aibă loc în luna noiembrie, a indicat responsabilul rus.

Şeful companiei de stat ruse pentru armament a afirmat că piaţa mijloacelor de combatere a dronelor se cifrează la miliarde de dolari, iar ignorarea unei astfel de ameninţări poate fi mult mai scumpă.

În prezent, a spus el, pe piaţa internaţională de armament este în proces de finalizare crearea unei noi nişe şi anume cea a sistemelor de combatere a dronelor.

Dubai International Airshow 2019 va avea loc în perioada 17 - 21 noiembrie în Dubai, precizează Interfax.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, instalaţii ale Saudi Aramco, compania naţională petrolieră a Arabiei Saudite, au fost vizate de un atac cu drone. Între ţintele atacului a fost şi cel mai mare complex de rafinării de petrol din lume, situat în estul regatului saudit, ceea ce a dus la reducerea producţiei de petrol saudite la jumătate - cu 5,7 milioane de barili pe zi.

Rebelii houthi din Yemen au revendicat atacul, dar SUA au pus la îndoială implicarea lor, arătând cu degetul spre Iran, care respinge aceste acuzaţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a propus cu o zi în urmă Riadului să cumpere de la Rusia sisteme de apărare antiaeriană S-300 şi S-400 pentru protejarea instalaţiilor petroliere.

Vezi și: Arabia Saudită a fost atacată de rachete de croazieră copiate după cele ucrainene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel