Arabia Saudită a fost atacată de rachete de croazieră copiate după cele ucrainene

Eduard Pascu / 17 sep 2019 / 15:47

Specialiștii au reușit să stabilească și să demonstreze că rachetele iraniene Quds-1, care sunt copii complete ale acelor rachete care au fost predate anterior Iranului de partea ucraineană, au fost folosite în atacul asupra rafinăriilor de petrol din Arabia Saudită, transmite avia.pro.

„Exemplarele de rachete KH-55 rămase în Harkov și documentația de proiectare au fost vândute Chinei și Iranului, din cauza căruia a existat un mare scandal la un moment dat. Teoretic, se poate presupune că vechea rachetă destinată aeronavelor a fost modificată pentru a fi lansată de la sol. Dar am mari îndoieli în acest sens”, a spus acum câteva luni Alexander Mozgovoy, editor al revistei „National Defense”.

Asemănarea rachetelor Quds-1 iraniene cu cele KH-55 sovietice (AS-15 Kent, codul NATO) nu lasă absolut nicio îndoială nici în rândul nespecialiștilor din acest domeniu. Este posibil să fi fost introduse o serie de schimbări în rachetă, dar toate sunt nesemnificative.

(w670)

Este de remarcat faptul că, de fapt, vorbim despre rachete create cu aproape 40 de ani în urmă, însă, așa cum s-a dovedit, chiar și armele învechite au devenit eficiente împotriva sistemelor aparent mult mai moderne de apărare aeriană și anti-rachetă.

Vezi și: Atacurile cu drone din Arabia Saudită. Putin propune Riadului să achiziţioneze rachete ruseşti

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy