Rusia desfășoară tancuri și trupe la granița Belarusului pentru exerciții

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a desfășurat vehicule blindate și trupe suplimentare la granița cu Belarus, pe fondul unei escaladări fără precedent a tensiunilor dintre Moscova și Minsk.

Miercuri, ministerul rus al apărării a raportat că peste 3.000 de militari și peste 800 de echipamente militare, inclusiv tancuri principale de luptă, se vor deplasa pe terenul de pregătire militară de-a lungul frontierei cu Belarus, arată Defence Blog.

„Au fost desfășurați peste 3.000 de militari din districtul militar occidental și aproximativ 800 de vehicule militare și echipamente speciale implicate în exerciții în terenurile de antrenament din regiunile Voronezh, Moscova, Bryansk, Belgorod, Smolensk și Kursk”, potrivit unui comunicat de presă.

În același timp, Belarus a lansat exerciții militare în apropierea graniței ruse. Armata belarusă a desfășurat, de asemenea, trupe suplimentare la granița cu Rusia în regiunea Vitebsk.

Belarus și Federația Rusă, state aliate și prietene, nu trec prin cele mai bune relații. Președintele statului. Aleksandr Lukașenko, aflat la putere de peste un sfert de veac, se pregătește de un scrutin electoral ce va avea loc pe 9 august. În acest context autoritățile de la Minsk au arestat mai mulți mercenari ruși din Wagner Group, acuzați că ar fi încercat să destabilizeze țara.

În tot acest context, Belarus va mobiliza o parte din rezerviști în regiunea din apropierea graniței cu Federația Rusă. Informațiile au apărut pe mai multe site-uri pe internet, dar mobilizarea a fost confirmată și de Ministerul Apărării din Belarus.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a denunţat marţi o tentativă de a organiza 'un masacru' la Minsk înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică, după arestarea pe teritoriul belarus a unor 'combatanţi' ruşi dintr-un grup paramilitar considerat ca fiind apropiat Kremlinului.

Citește și: The Guardian se întreabă: 'Este acesta începutul sfârșitului pentru ultimul dictator al Europei?'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel