Rusia, demonstrație de forță cu Su-27, după incidentul din Marea Baltică

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Su-27
Su-27

Avioanele de vânătoare ale Federației Ruse ce aparțin de Flota Mării Baltice au efectuat ample exerciții de interceptare.

Piloții avioanelor aflate în regiunea Kaliningrad din Rusia au efectuat exerciții privind interceptarea avioanelor inamice, dar și lovirea țintelor inamice, atât terestre cât și navale.

"Echipajele avioanelor Su-27 au efectuat manevre și misiuni de antrenament pentru a intercepta ținte aeriene de mare viteză. Antrenamentele au avut loc în regiunea Kaliningrad, iar în cadrul acestora s-a simulat interceptarea și aterizarea forțată a unor ținte inamice”, se arată într-un comunicat oficial de presă, potrivit ageției TASS.

Totodată, avioanele multirol Su-30SM au efectuat misiuni în care au simulat lovirea unor ținte inamice, atât navale cât și terestre.

Exercițiile au implicat peste zece avioane de luptă din Flota Baltică a Federației Ruse.

Sursa citată precizează că exercițiile au avut loc în contextul în care pe data de 24 ianuarie un avion de vânătoare Su-27 a interceptat un avion de recunoaștere suedez deasupra Mării Baltice, care s-a apropiat de frontiera Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel