Rusia continuă militarizarea în Crimeea. Avioane Su-27 și Su-30, aterizate în peninsulă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Su-30 Rusia
Su-30 Rusia

Federația Rusă continuă să-și consolideze forțele în peninsula Crimeea, în plină criză generată de tensiunile cu Ucraina.

Mai mult de 10 avioane de luptă SU-27 şi SU-30 pe care Rusia le mobilizează pentru a-şi consolida forţele aeriene, pe fondul tensiunilor sporite cu Ucraina, au aterizat sâmbătă în Crimeea, relatează Reuters.

Un martor a observat că aeronavele au aterizat la baza aeriană Belbek din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014, după ce preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici, sprijinit de Moscova, a părăsit Kievul după ciocniri stradale şi proteste violente, informează portalul deschide.md. Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut în ultimele săptămâni după ce Rusia a capturat trei nave militare ucrainene şi echipajele lor pe 25 noiembrie, într-un incident în care Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc.

Pe de altă parte, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Ucraina pregătea „o provocare" în apropiere de Crimeea înainte de sfârşitul anului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel