Rusia confirmă că mai multe sisteme Panțîr au fost lovite de dronele turcești, dar spune că au fost reparate

Eduard Pascu / 13 Martie 2020 / 09:04

Ministerul Apărării din Rusia a confirmat, aseară, că sistemele de apărare aeriană Panțîr-S1 din Siria care au fost avariate de atacurile turcești în opt zile de lupte intense începând cu 27 februarie, au fost reparate transmite Jane. Anunțul vine după mai multe zile în care au negat ferm declarația președintelui turc conform căruia 8 sisteme Panțîr au fost distruse.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a susținut, pe 10 martie, că vehiculele turcești pentru luptă aeriană fără pilot (UCAV) au distrus opt sisteme Panțîr în timpul intervenției militare a Turciei pentru a împiedica avansul forțelor rebele în provincia Idlib.

Ministerul Apărării din Rusia a spus în acea zi că estimările prezentate de președintele turc au fost „mai mult decât o exagerare”. Așa cum a scris DefenseRomania încă de alaltăieri, Rusia a reiterat faptul că doar două ar fi suferit avarii. Aceeași sursă a adăugat că majoritatea sistemelor de apărare aeriană Panțîr-S1, sunt concentrate în apropiere de Damasc. „Nu mai mult de patru Panțîr-S1 acoperă trupele siriene în zona Idlib. Atacurile masive ale UCAV-urilor turce au dus la deteriorarea a două sisteme Panțîr-S1 siriene, a căror reparație este în prezent finalizată", a mai spus Ministerul Apărării din Rusia, joi seară.

Vezi și: Războiul din Siria: Armata turcă a distrus un sistem de apărare rusesc Panțir-S1 (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy