Rusia: Avioane MiG-31 cu rachete hipersonice Kinjal, sute de zboruri deasupra mărilor Neagră și Caspică

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat în cursul acestei săptămâni că avioanele MiG-31 au efectuat deja peste 380 de zboruri desupra mărilor Neagră și Caspică.

În raportul său despre noile arme, Serghei Şoigu a menţionat că avioane de luptă ruse MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal - rachetă despre care se spune că este capabilă să evite scutul antirachetă al SUA - au efectuat deja peste 380 de zboruri de patrulare deasupra mărilor Neagră şi Caspică.

Anul trecut, au fost efectuat lansări reuşite cu rachete Kinjal în condiţii meteorologice dificile, în cadrul testelor acestea lovind ţinte la peste 1.000 de km, conform Ministerului Apărării de la Moscova. Această rachetă, care poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională, este oficial în serviciul armatei ruse din decembrie 2017.

În discursul său anual către Adunarea Federală (parlamentul bicameral), preşedintele rus Vladimir Putin a comparat crearea noii generaţii de arme de către industria militară rusă cu importanţa unor realizări ştiinţifice precum lansarea primului satelit artificial al Pământului, conform publicaţiei Vzgliad.

Rusia îşi etalează noile arme în contextul unor tensiuni cu Occidentul şi, în special, cu SUA, pe fondul retragerii Washingtonului şi a Moscovei din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care interzic rachetele terestre cu rază de acţiune între 500 şi 5.500 km, ceea ce sporeşte riscul unei noi curse a înarmării, conform experţilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel